Skin Picking

Huidaandoeningen

Skin Picking

Skin Picking is een dwang gerelateerde stoornis. Het is gedrag waarbij iemand overmatig aan zijn of haar huid krabt, pulkt, knijpt of anderszins zijn/haar eigen huid beschadigd. We spreken dan van een Skin Picking Disorder. Dit gaat vaak gepaard met andere klachten en/of psychische stoornissen. Skin Picking kan zich bewust of onbewust voordoen. Veelvoorkomende plekken op het lichaam zijn het gezicht, armen en de benen en vaak vindt het pulken plaats op meerdere plekken van het lichaam.

Oorzaak Skin Picking

Het is niet precies duidelijk hoe Skin Picking ontstaat. Vaak ontstaat het op jonge leeftijd maar ook in de vroege adolescentie. Stress en onzekerheid spelen daarin vaak een rol.

Hoe wordt Skin Picking behandeld?

Afhankelijk van de ernst kan de huidtherapeut uitleg geven over het gevolg voor de huid van skin picking. Door meer inzicht in het wondgenezingsproces hopen we dat cliënten met een lichte vorm van skin picking inzien dat ze de situatie voor hun huid alleen maar verergeren. Indien er een ernstiger vorm van skin picking aanwezig is, zal eerst naar psychotherapie gekeken moeten worden. Indien er ontsierende littekens aanwezig zijn en de dwangneurose onder controle is dan gekeken worden naar de behandeling van de littekens
We nodigen u graag uit op de praktijk voor een persoonlijk advies en een optimale behandeling.