Vasculaire laser

Behandelingen

Een vasculaire laserbehandeling wordt ingezet bij een zichtbare vaataandoening zoals bijvoorbeeld couperose. Deze verwijde bloedvaatjes zitten meestal op de wangen en de neus en komen als symptoom voor bij rosacea. De huidtherapeut behandelt u met de Starlux Palomar. Het apparaat zendt een licht van een bepaalde golflengte uit. De rode bloedcellen in de spatadertjes absorberen dit licht en worden daardoor verhit en plakken vervolgens aan elkaar. Hierdoor kan er geen bloed meer in blijven staan. In de laser zit een koelingssysteem dat ervoor zorgt dat de huid zelf niet wordt beschadigd.

Wat ervaart en voelt u ervan?
U krijgt een speciale bril op om uw ogen tegen het licht te beschermen. Ondanks dat u w afgeschermd en u ze dicht houdt ervaart u toch een soort rood/oranje licht. Dit licht is absoluut niet schadelijk voor uw ogen. De pulsen ervaart u als een elastiekje dat tegen de huid aantikt. U voelt wel iets van de behandeling, maar een verdoving is echt niet nodig.

De behandeling duurt zo’n 10 tot 20 minuten, afhankelijk van de grootte van het behandelend gebied. Meestal zijn 1-3 behandelingen nodig voor een normale couperose op de wangen. Tussen de behandelingen zit een herstelperiode van 4-6 weken.

Belangrijk om te weten voorafgaand aan de behandeling:

  • Gebruik vanaf 2 weken voor de behandeling een zonnebrandcreme (SPF50)
  • Gebruik voorafgaand aan de laserbehandeling gedurende 2 weken geen zelfbruinende cremes in het te behandelen gebied.
  • Gebruik ook na de behandeling gedurende 2 weken een zonnebrandcreme (SPF50)
  • Vermijd 2 weken direct zonlicht op de huid
  • Ga niet onder de zonnebank

Meestal heeft de behandeling een cosmetisch goed resultaat, hoewel de resultaten per persoon verschillend kunnen zijn. Een 100% succesvolle behandeling valt niet te garanderen. Het effect van de behandeling houdt enkele jaren aan, maar uiteindelijk zult u af en toe voor revisie moeten komen. Uiteindelijk ligt de oorzaak in een zwakheid van de vaatwand en kunnen er nieuwe zichtbare bloedvaatjes ontstaan.