SkinPen micro-needling

Behandelingen

Micro-needling met de SkinPen

Doormiddel van hele kleine, steriele naaldjes die vibrerend op de huid terecht komen, ontstaan duizenden kleine microkanaaltjes in de huid. De SkinPen maakt 1600 kanaaltjes per seconde. Ze ‘verwonden’ de huid precies genoeg om deze op een natuurlijke wijze te activeren. Het herstelproces wordt vanzelf op gang gebracht. Door prikkeling van het bindweefsel komen groeifactoren vrij, die zorgen voor de aanmaak van collageen en elastine. De huid wordt merkbaar steviger en voller en de huidteint frisser en stralender.

Waar wordt micro-needling voor ingezet?
Voor algehele huidverbetering, fijne lijntjes, verslapte huid, (rest acne)-littekens, rosacea, grove poriën en voor een egalere huidteint.

De behandeling

In onze praktijk maken wij gebruik van het eerste FDA goedgekeurde medische micro-needling systeem ter wereld: de SkinPen, ook wel ‘the blue one’ genoemd. Het is tevens als enige FDA goedgekeurd voor het veilig en effectief behandelen van acne-littekens. Wat er zo uniek is aan deze pen? Dat de diepte van de naaldjes gegarandeerd nooit dieper gaan dan ingesteld.

De huidtherapeut reinigt uw huid en desinfecteert uw huid. Vervolgens wordt het Skinfuse Lift serum aangebracht. Daarna wordt de pen in horizontale en verticale banen en roterend over uw huid bewogen. De behandeling geeft een licht scherp gevoel. Desgewenst kunt u de huid met zalf 40 min vooraf aan de behandeling verdoven. Tot slot wordt en er nog een laag Lift serum aangebracht en krijgt u het nabehandelingsprotocol mee naar huis.

Het resultaat

Het beste resultaat zie je pas enkele maanden na de behandelingen. De huid vormt collogeen en elastine maar dat is nu eenmaal een langzaam proces. Door deze aanmaak krijg je een verbetering van de huidstructuur. Er ontstaat een verdikking en versteviging van de epidermis. De huid wordt strakker, gladder en steviger. Rimpeltjes verminderen en lijnen worden minder hard.