Pigmentlaser

Behandelingen

Pigmentlaser

Vanaf een bepaalde leeftijd krijgen mensen te maken met pigmentverschuivingen in de huid. Zonschade die zich uit in ouderdomsvlekken, sproeten die niet meer verdwijnen en andere pigmentverschuivingen. Niet alleen in het gelaat maar ook op de handen, de hals (Poikyloderma de Civatte), het decollete of na een periode van acne
De flitslamp produceert licht met een hoge energie wat geabsorbeerd wordt door het pigment. Het licht wordt daar omgezet in warmte waardoor het melanine in de pigmentvlek verhit wordt en het omliggende weefsel intact blijft. Na verloop van 5-7 dagen valt het pigment als een korstje eraf.

De behandeling

Voor de behandeling wordt er met de VisioFace een begin foto gemaakt om het behaalde resultaat achteraf te kunnen vergelijken. De huid dient het liefst 4 weken niet aan direct zonlicht te zijn blootgesteld. Tijdens de behandeling draagt eenieder een speciale bril in verband met het licht uit het apparaat. Het te behandelen gebied wordt ingesmeerd met een koelende gel waarna de behandelkop erop wordt geplaatst. Op het moment dat de flits wordt gegeven ziet u, ondanks uw bril en de gesloten ogen, een felrood licht. Dit kan totaal geen kwaad. U voelt warmte op de huid en soms een lichte tot matige tinteling.

De behandeling

Na de behandeling

De huidreactie na de behandeling is volledig afhankelijk van de diepte van het pigment. Bij oppervlakkig gelegen pigmentatie zal de pigmentvlek eerst wat donkerder tot grijsachtig verkleuren om vervolgens na een dag of 5-7 als korstjes eraf te vallen. Denk eraan dat u ze niet eraf trekt. Dit kan juist weer pigmentatie geven! Belangrijk is het om na het vervellen 2-4 weken minimaal 2x per dag een SPF30 te gebruiken. Houd er rekening mee dat elke SPF na 2,5 uur is uitgewerkt.