Peelings

Behandelingen

Peelings

Wanneer de kwaliteit van de huid wat minder is of andere oppervlakkige huidproblemen zich voordoen, kan een chemische peeling een uitkomst bieden. Er zijn verschillende peelings waarbij hun werking oppervlakkig of diep in de huid werkzaam zijn. Het doel van de peeling kan variëren van het opfrissen van de huid tot het corrigeren van huidproblemen. De stelregel is wel, hoe dieper het huidprobleem is, des te dieper de peeling zal moeten plaatsvinden.

Glycolzuurpeeling

Een glycolzuurpeeling is bijvoorbeeld een behandeling met fruitzuren. Het wordt al jaren in de cosmetische industrie toegepast voor een mooiere gezonde en gladde huid. Glycolzuur is de kleinste molecule fruitzuur en dringt daardoor het diepst in de huid. De zuren verslappen de tussencelstof in de hoornlaag (bovenste laag van de huid) die de huidschilfers samen plakken. Het resultaat is een versnelde afschilfering en een betere doorbloeding van de huid en daarbij een versnelde aanmaak van nieuwe cellen. De huid kan meer vocht vasthouden en de aanmaak van de elastische en collagene vezels wordt gestimuleerd in het onderhuidse bindweefsel.

3-step ZO Medical peeling

De 3-step ZO medical peeling is, een peeling met een cocktail aan zuren waarbij de gehele epidermis kan worden verwijderd. Deze peeling gaat gepaard met een hoge dosering retinol om de dermis zo intensief mogelijk te activeren.

De behandeling

Afhankelijk van de ernst van de klacht adviseert de huidtherapeut een behandeling met een hoge of lage concentratie. Dit kan vooraf worden ondersteund met thuisgebruik van fruitzuren in een lage dosering. Tijdens de behandeling wordt de huid gereinigd en voorbereid op de behandeling met speciale producten, zodat de peeling goed en egaal de huid kan indringen. Tijdens het opbrengen voelt u een lichte tinteling tot een intensieve warmte/prikkeling al naar gelang de diepte. Zodra de inwerktijd is verstreken wordt de peeling, indien gewenst, geneutraliseerd en gekalmeerd met huid beschermende crèmes.

De behandeling
Voor
Na

Na de behandeling

De huidreactie na de behandeling is volledig afhankelijk van de indring diepte van de peeling en uw huidtype. Bij oppervlakkige peelings kan dit variëren van een rood/roze huid, met eventueel oppervlakkige korstjes en velletjes. Bij middel diepe peelings kan de huid eerst erg droog aanvoelen, daarna strak worden en donkerder verkleuren, totdat deze uiteindelijk ook gaat vervellen. De huid kan na de behandeling enkele uren tot dagen gevoelig zijn. Het is belangrijk om na het vervellen 2-4 weken minimaal 2x per dag een SPF30 te gebruiken. Houd er rekening mee dat elke SPF na 2,5 uur is uitgewerkt.