Microdermabrasie

Behandelingen

Microdermabrasie is een mechanische peeling van de huid. Mechanisch houdt in dat de behandeling middels een apparaat wordt uitgevoerd. Bij Van Schuppen wordt gewerkt met een diamant-microdermabrasie en niet (meer) op basis van ketsende zand- of zoutkristallen.
Microdermabrasie wordt voor verschillende doeleinden ingezet:

  • Voor algehele huidverbetering
  • Fijne lijntjes
  • Verdikte opperhuid
  • ‘Rokers-huid’
  • Oppervlakkige pigmentverschuivingen
  • En voor een egalere huidteint

Hoe werkt de microdermabrasie behandeling?

De dode huidcellen worden verwijderd met een diamanten kop. Het vacuümsysteem in de kop zuigt vuil en dode huidcellen op. Het vernieuwingsproces wordt geactiveerd en de doorbloeding gestimuleerd. De huid gaat nieuwe, gezonde huidcellen aanmaken waardoor de conditie, de weerstand en de huidstructuur van de huid verbetert.

Voor een microdermabrasie behandeling van het gezicht vragen wij u om met een schone huid, zonder make-up, op de afspraak te komen. Zo kunnen we direct aan de slag met waar u voor komt. U ziet en voelt direct het verschil. Er wordt een hydraterende crème aangebracht en daaroverheen een SPF.

Hoe werkt de microdermabrasie behandeling?

Resultaat van de behandeling

Het resultaat van microdermabrasie ziet u direct na de behandelingen. Door het verwijderen van het bovenste gedeelte van de dode huidlaag verdwijnt het lichte craquelé laagje en vind er een andere reflectie van het zonlicht plaats. De huid zal minder glimmen doordat het licht nu gereflecteerd wordt op de meer levende huid. Dit is het instant-effect van microdermabrasie. Op de langere termijn worden fijne lijntjes minder zichtbaar en voelt de huid steviger aan.