Laserontharing gelaat en lichaam

Behandelingen

Laserontharing gelaat en lichaam

Indien u last heeft van ongewenste haargroei, kunt u bij ons terecht voor een behandeling met licht en/of laserapparatuur. Afhankelijk van de hoeveelheid pigment die de haren bevatten, worden er combinatie behandelingen gegeven waarbij eerst de blonde, rode en/of grijze haren met elektrische ontharing worden verwijderd. De donkere haren worden vervolgens geschoren en daarna met licht/laser behandeld.

De laser of de flitslamp produceert licht met een hoge energie, hetgeen wat geabsorbeerd wordt door het pigment in de haren en het haarzakje. Het licht wordt daar omgezet in warmte, waardoor de haar wordt verhit en het haarzakje wordt vernietigd. Doordat alleen het pigment in de haar wordt verhit blijft het omliggende weefsel keurig intact. Alleen de haren in de anagene groeifase reageren optimaal op de behandeling. Dat komt omdat ze helemaal onderin het haarzakje zitten. Doordat haren zich in verschillende groeifases ontwikkelen zijn er meerdere behandelingen nodig.

De behandeling

Voor de behandeling vindt een vrijblijvend intakegesprek plaats waarbij een behandelplan wordt opgesteld om de ongewenste haargroei te behandelen. De huid mag voor de behandeling niet gebruind zijn en dient dus 4 weken niet onbeschermd (SPF30) bloot te zijn gesteld aan zonlicht. Er vindt tijdens de intake ook een proefbehandeling plaats om complicaties uit te sluiten. De anagene haar valt 5 tot 20 dagen na de behandeling uit. Per behandeling kunnen honderden haarzakjes in korte tijd bereikt worden. De follikel wordt door het lichaam als een kleine ontsteking beschouwd en door het lymfsysteem opgeruimd. Na ongeveer zes weken zal de ruimte van de follikel opgevuld zijn met collageen. De duur van de laserbehandeling is afhankelijk van het behandelgebied. Deze varieert van 30 tot 60 minuten. Voor een goed resultaat zijn 5-7 tot maximaal 10 behandelingen nodig.

Het resultaat

Of het resultaat permanent is, is afhankelijk van feit of de follikel efficiƫnt vernietigd wordt en er niet te veel stimulans is tot het vormen van nieuwe haarcellen zoals bij de aandoening PCOS, medicijn gebruik, ect. Alle geschikte gepigmenteerde haren in het gebied worden in principe vernietigd en door het lichaam in de eerste weken na de behandeling naar buiten gewerkt. Alleen de haren die vast in de follikel zitten (anagene haren) zullen de hitte op de juiste manier kunnen afgeven aan de follikel, waardoor de voedingsbodem voor nieuwe haargroei wordt vernietigd. Worden er bepaalde medicijnen gebruikt of is er een onderliggend ziekteproces gaande, dan kan het behandeltraject anders verlopen. Tijdens de intake wordt u verder uitgelegd wat u kunt verwachten.