Huidverbetering laser/licht

Behandelingen

Huidverbetering laser/licht behandeling

Vanaf ons dertigste levensjaar worden huidcellen lui. Uiteindelijk vallen ze zelfs in slaap. De celactiviteit neemt af en het natuurlijk huidverouderingsproces komt op gang. De huid wordt slap, er ontstaat hyperpigmentatie en lijntjes en rimpeltjes verschijnen. Door verschillende behandelingen en producten met hoge doseringen actieve ingrediënten – zoals tretinoïne, retinol, vitamine C en melkzuur – toe te voegen aan de huid, worden de cellen weer geactiveerd om te gaan werken en komt de collageen- en elastine productie weer op gang. Daarnaast zijn er prachtige lasers die het hele verjongingsproces kunnen versnellen.

Licht- en lasersystemen

Licht- en lasersystemen ontwikkelen zich in snel tempo. Bij Van Schuppen Huidtherapie beschikken we over een aantal apparaten, waarbij afhankelijk van de hulpvraag, er verschillende apparaten kunnen worden ingezet om zo optimaal mogelijk te kunnen behandelen. Zo blijkt dat het ene apparaat bijvoorbeeld de zichtbare vaatjes heel goed en snel kan behandelen en is een andere weer erg goed in de diffuse roodheid. Wij beschikken over 3 vaatlasers (licht en laser), 2 ontharingslasers (licht en laser) en 2 apparaten voor pigmentproblematiek (licht).

Licht- en lasersystemen

De werking

Lichtflits- en laserapparatuur maakt gebruik van specifieke golflengtes oftewel licht. Dit licht dringt door de huid heen en wordt opgenomen in specifieke huidstructuren zoals; hemoglobine in het bloed bij vaatproblematiek, bruin pigment in de huid bij pigmentproblematiek of in het haar bij ongewenste haargroei. De specifieke kleur in de huidstructuur absorbeert het licht waardoor het licht omgezet wordt in warmte. Er vindt een selectieve verhitting en vernietiging plaats van de afwijkende structuren. Door de selectieve vernietiging wordt de omliggende huid niet verwarmt en daardoor niet beschadigd.