Elektrische ontharing

Behandelingen

Elektrische ontharing

Elektrisch Ontharen is een methode om een haar definitief te verwijderen. Na 3 maanden behandelen behoort u verschil te merken. De behandeling is met name bedoelt voor kleine oppervlakken. Indien u uw beharing als ongewenst ervaart en u heeft te maken met blonde en/of grijze haren kunt u zich laten behandelen met elektrische ontharing volgens de Blend-methode. Tevens kunnen donkere haren hier ook mee worden behandeld. Wanneer het gebied zeer veel donkere haren bevat is de licht/laser therapie een betere optie.

De behandeling

Tijdens de behandeling wordt gebruik gemaakt van een fijn naaldje, die langs de haar in het haarzakje wordt geschoven. Door het geven van een wisselend stroommoment wordt warmte toegevoegd en ontstaat er loog. De haar met wortel wordt verwarmd en daardoor vernietigd. Na de behandeling kan de huid wat rood zijn. Indien u gevoelig bent voor loog voelt u onderhuids een soort bultjes die na 1-2 dagen weer verdwijnen. Gedurende 24 uur dient u de huid tegen de zon te beschermen met een SPF30 om de 2 uur.

De behandeling

Duur behandeling

De behandeling duurt gemiddeld 30 tot 60 minuten. U begint 1x per week. Vanaf het moment dat er niet voldoende haartjes meer zijn voor een 30 minuten behandeling gaan we naar 1x per 2 weken en zo bouwen we steeds verder af. Afhankelijk van uw voorgaande behandelgeschiedenis duurt het behandeltraject langer indien er voor lange tijd haartjes zijn getrokken. Ook de hoeveelheid ongewenste haren hebben daar natuurlijk invloed op. In sommige gevallen kan er ook een ziektebeeld aanwezig zijn of medicijn gebruik wat de haargroei stimuleert. Dit zal de huidtherapeut met u tijdens het intakegesprek doornemen.