Praktijk

Welkom op de website van Van Schuppen Huid & Laserkliniek. Op deze site vindt u informatie over de praktijk, de therapeuten die er werken en over de verschillende therapeutische behandelmogelijkheden van de intacte, zieke of beschadigde huid.

Mensen met huidproblemen gaan vaak in eerste instantie naar de huisarts en/of huidspecialist (medicus) en worden voor een (aanvullende) behandeling naar de huidtherapeut (paramedicus) verwezen. U kunt worden doorverwezen voor tal van behandelingen variërend van paramedisch tot cosmedisch zoals oedeemtherapie, acnetherapie, lasertherapie, huidverbetering etc. Daarnaast kunt u natuurlijk ook bij ons terecht zonder verwijzing van een arts.

De huidtherapeut is een beroepsbeoefenaar binnen de eerste- en tweedelijns gezondheidszorg en is dus geen arts, maar een paramedicus. De studie huidtherapie bestaat uit een 4-jarige HBO-opleiding. Doel van de behandeling van een huidtherapeut is het opheffen, verminderen of voorkomen van een stoornis of beperking als gevolg van een huidaandoening met daarnaast ruimte voor het significant verbeteren van een intacte huid. Een prachtige diversiteit aan behandelingen met als doel om iemand letterlijk beter in z’n vel te zetten.

Waarom u onze praktijk moet bezoeken?

Als cliënt is het moeilijk om te bepalen welke behandeling het beste past bij zijn/haar hulpvraag. Met de meetapparatuur zoals de VisioFace, de verschillende licht- en laserapparatuur en onze kennis denken wij een optimaal pakket aan te kunnen bieden op al onze beschreven huidaandoeningen op deze website. Een goede huidtherapeut schetst u de mogelijkheden en onmogelijkheden en zorgt dat ze ten alle tijden kritisch blijft kijken naar haar eigen handelen.