Huidverbetering

Vanaf ons 25e levensjaar worden huidcellen lui. Uiteindelijk vallen ze zelfs in slaap. De celactiviteit neemt af en het natuurlijk huidverouderingsproces komt op gang. De huid wordt slap en er ontstaan pigmentverschuivingen, lijntjes en rimpeltjes. Door verschillende behandelingen en producten met hoge doseringen actieve ingrediënten – zoals tretinoïne, retinol, vitamine C en melkzuur – toe te voegen aan de huid, worden de cellen weer geactiveerd om te gaan werken en komt de collageen- en elastine productie weer op gang.

Oorzaak

Kenmerken en oorzaken van de ouder wordende huid:
- De celdeling van de huid wordt trager
- De levende cellen van de opperhuid zijn minder regelmatig verdeeld en minder vol van vorm
- Afname van collageen en elastinevezels
- Afname van bindweefselcellen die collageen produceren (fibroblasten)
- Afname en onregelmatige verdeling van pigmentcellen
- Afname onderhuids vetweefsel
- Afname talg- en zweetproductie

Behandeling

Doel van de huidbehandelingen zijn huidverbetering, huidverjonging, huidvernieuwing en versteviging. Allemaal termen om de gezichtshuid er jonger, egaler en mooier uit te laten zien. Er is veel te doen en besproken over dit onderwerp waarbij nu eindelijk helder is dat het enige wat daadwerkelijk huidcellen verjongt vitamine A zuur is. Dit kan in de vorm van tretinoïne maar ook in de vorm van, let wel, een hoge dosering retinol.

Wanneer spreek men van een mooie huid?
De huid zien we het liefst zo egaal mogelijk van kleur, stevig van structuur, met een gezonde reflexie van het licht op de gezonde huid waardoor de huid een mooie glans krijgt (en dan heb ik het niet over de “glimhoofden” die we meestal bij onze nederlandse BN’ers zien). We houden van niet te veel rimpels, maar helemaal geen rimpels ziet er onnatuurlijk uit. Fillers kunnen zeer zeker een mooi resultaat geven maar er blijven natuurlijk cliënten die zich daar verre van willen houden. Onze huidtherapeuten hebben een scala van mogelijkheden om uw huid zoveel mogelijk aan bovenstaand ideaal te laten voldoen. Variërend van zeer diepgaande behandelingen zoals de ablatieve fractional CO2 laser waarbij u een week thuis zit en verveld, tot oppervlakkige “pimp up your skin” microdermabrasie en u verlaat de praktijk met een gepolijste, glanzende huid.

Wilt u uw huid daadwerkelijk een boost geven waardoor deze zichtbaar verbetert, dan zult u even uit uw ‘ comfortzone’ moeten stappen. Het zal nooit haalbaar zijn met een prettig aanvoelende crème omdat deze niet verder komen dan de bovenste huidlaag. Willen we daadwerkelijk iets veranderen dan zullen alleen medisch cosmetische producten moeten worden gebruikt zoals het Nu-Derm van dr. Obagi maar ook producten van ZO Medical van dezelfde dermatoloog.

Behandelmogelijkheden

  • CO2 ablatieve fractional laser
  • Zo Medical treatment dr. Z. Obagi
  • Microdermabrasie
  • DermaPen
  • Peelings: TCA, AHA en Salicylzuurpeeling
  • PM-treatment: microdermabrasie+Dermapen+VPL rejuvenation
  • AJ-treatment: Microdermabrasie+Peeling+VPL rejuvenation
huidverbetering_ervoor huidverbetering_erna