Grove poriën

Poriën zijn de uitgangen van talg- of zweetklieren. Ze zorgen er voor dat het talg of zweet de klier uit kan. Soms worden er hele fijne poriën gezien en soms grovere poriën. Dit verschilt per persoon en per gebied.

Oorzaak

Wanneer de talgklieren in bepaalde gebieden actiever zijn kunnen de poriën vergroten. Dit zodat het talg de klier gemakkelijker kan verlaten. Als dit proces langere tijd aanhoudt kunnen de poriën vergroot blijven.

Veel mensen vinden dit storend en willen hier wat aan laten doen. Grove poriën zijn in de meeste gevallen niet geheel te verhelpen. Wel zijn er behandelingen die de huidstructuur verbeteren en de poriën verkleinen.

Behandeling

Er zijn verschillende behandelingen mogelijk om de grove poriën aan te pakken. Het gebruik van passende huidproducten, microdermabrasie, microneedling doormiddel van de Dermapen of Fractional Laser zijn behandelingen die kunnen worden ingezet bij grove poriën. Wij adviseren u langs te komen voor een intake zodat de huidtherapeut een passend behandelplan voor u kan opstellen.

Meer informatie over de therapieën kunt u vinden onder het kopje behandelingen op deze site.