Cellulite

Onder cellulite verstaan we een hobbelig en bobbelig uiterlijk met putjes op de bovenbenen, billen maar soms ook op de armen. Het verschijnsel is te vergelijken met een sinaasappelhuid vandaar dat cellulite ook wel sinaasappelhuid wordt genoemd. cellulite is GEEN cellulitis. Cellulitis is een ontsteking van het onderhuids bindweefsel en is dus niet de bekende sinaasappelhuid.

Oorzaak

Cellulite komt vrijwel uitsluitend voor bij vrouwen. Erfelijke aanleg speelt daarbij een rol. Doordat vetcellen in het onderhuidse bind- en vetweefsel toenemen en de tussenschotjes van bindweefsel verticaal staan, worden er bobbels gevormd door een groep verkleefde vetcellen. Bij mannen liggen deze tussenschotjes meer scheef waardoor bij een toename van vet in een vetcel ze niet die intrekking vertonen.

Behandeling

In onze praktijk maken we een onderscheid tussen “slappe cellulite” en “stevige cellulite”. Met name de “stevige cellulite” kan goed behandeld worden met de CellU M6 (Endermologie) in combinatgie met thuisoefeningen en zelfmassagetechnieken.