Blauwe en rode beenvaten (varices)

Blauwe en rode beenvaten kunnen een vorm van ergernis geven voor zowel mannen als vrouwen.

Oorzaak

Bij spataderen sluiten de kleppen in de bloedvaten van de aderen niet waardoor het bloed niet goed terugstroomt. De druk in de ader loopt steeds verder op en zet vervolgens uit. De spatader is dan zichtbaar als een rode of blauwe verkleuring. Deze moet wegdrukbaar zijn anders is het een verkleuring in de huid en geen spatader.
Spataderen ontstaan eerder bij vrouwen dan bij mannen. Waarschijnlijk spelen hormonen een belangrijke rol daarin maar ook erfelijkheid. Ook kan het gebruik van de anticonceptiepil en eventuele zwangerschappen het ontstaan van spataders stimuleren. Ze ontstaan vaker bij mensen met een staand beroep en vooral wanneer er veel getild moet worden.

Behandeling

De Mydon Laser is uitermate geschikt voor het behandelen van rode en/of blauwe vaten.
De vaatjes reageren op het nauwkeurig afgestelde energieniveau en de golflengte van het toegepaste licht. De lichtbundel wordt door het bloed in de vaten opgenomen. De warmte die dan ontstaat stolt het bloed en het vat wordt vernietigd. Na verloop van tijd wordt het vaatje door het lichaam opgenomen en zal verdwijnen. Dit proces kan weken tot wel 5 maanden duren.

Waarom zijn er meerdere behandelingen nodig?

Afhankelijk van de conditie van de huid en de uitgebreidheid van de spataderen worden er meestal 1-3 behandelingen gegeven. Sommige vaatafwijkingen moeten meerdere malen behandeld worden. Het lijkt dan alsof de laser zijn werk niet heeft gedaan maar bij een tweede of derde keer zal het vat voldoende warmte krijgen om definitief te zijn vernietigd.