Onze veelgestelde vragen

Algemeen

Overbeharing

Voor wie is een licht/laser-behandeling geschikt?

Voor vrouwen en mannen die hun overbeharing als storend ervaren. Gezicht, benen, borst, rug, oksels, bikinilijn, uitdunnen van de baard, in principe is elk gebied mogelijk. Belangrijk is dat de huid niet donkerder is dan de kleur van het haar of door de zon gebruind is, de haren mogen niet te dun (licht dons), grijs of blond zijn. De energie die vrij komt, zoekt namelijk het pigment in de haar. Bij licht of donshaar is geen pigment aanwezig en bij een gepigmenteerde of een door de zon verkleurde huid neemt de huid te veel van de energie op.

Is een licht/laser- behandeling pijnlijk?

Echt pijnlijk is het voor de meeste mensen niet, er is een licht tintelend, wat prikkelend gevoel, maar voor de meeste mensen is dit niet storend. Het voelt aan alsof er een elastiekje tegen de huid geketst wordt. Echter, sommige delen van het lichaam zijn nu eenmaal iets gevoeliger dan andere delen. Na afloop van de behandeling kan een lichte roodheid ontstaan die binnen 12 uur na de behandeling verdwijnt.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Voor een optimaal resultaat moet het haar in de groeifase met het flitslicht worden behandeld. De gemiddelde tijdsduur van een lichtbehandeling is 5 tot 8 behandelingssessies, met een tussentijd van circa 5-8 weken. Sommige personen zijn, in verband met hun huidtype of haarkleur, minder of niet geschikt voor een lichtbehandeling.

Acne

Camouflage