Onze veelgestelde vragen

Algemeen

Worden Huidtherapeutische behandeling vergoed?

Bepaalde behandelingen worden vanuit de aanvullende verzekering vergoed. En enkele vanuit de basisverzekering. Het hangt af van de behandeling, van de verzekering en uw aanvullende verzekering. Uw zorgverzekeraar kan u precies vertellen of u iets vergoed krijgt en hoeveel.

Wat is het verschil tussen een huidtherapeut en een schoonheidsspecialist?

Een huidtherapeut behandelt de zieke en/of beschadigde huid, is een paramedicus en valt onder de Wet BIG (beroepen in de gezondheidszorg). Behandelingen die door de huidtherapeut uitgevoerd worden kunnen in aanmerking komen voor vergoeding. Een schoonheidsspecialist verzorgt en verfraait de 'gezonde huid'.

Kan ik zonder verwijzing van een arts bij een huidtherapeut terecht?

U kunt te allen tijde terecht bij een huidtherapeut zonder verwijzing, maar indien u voor vergoeding in aanmerking wilt komen en het in uw pakket beschreven staat is een verwijzing meestal noodzakelijk.

Is Van Schuppen huid, laser & Oedeemtherapie KP geregistreerd en lid van de Nederlandse vereniging van Huidtherapeuten?

Uw paramedicus (Van Schuppen huid, laser & Oedeemtherapie) is KP geregistreerd en lid van de Nederlandse vereniging van Huidtherapeuten.

www.kwaliteitsregisterparamedici.nl en www.huidtherapie.nl

Hoe weet ik welke behandelingen ik vergoed krijg?

De vergoedingen voor behandelingen door een huidtherapeut verschillen sterk. Ze zijn bijvoorbeeld afhankelijk van de behandeling die u ondergaat en de verzekering die u heeft. Voor bepaalde behandelingen moet u aanvullend verzekerd zijn om voor vergoeding in aanmerking te komen. Uw verzekeraar kan u precies vertellen op welke vergoeding u recht heeft of u kunt dit nalezen in uw polis.

Bekijk hier een voorbeeld betreffende de vergoedingen van de regionale Zorgverzekeraar de Friesland 2015.

Hoe weet ik of iemand een erkend huidtherapeut is?

Een erkende huidtherapeut is lid van de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH). Erkende huidtherapeuten vindt u op www.huidtherapie.nl. Onder 'ledenlijst' kunt u lezen welke huidtherapeuten lid zijn van de NVH.

Hoe vind ik een huidtherapeut bij mij in de buurt?

U gaat naar de website van de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH), www.huidtherapie.nl en klikt op ledenlijst om een huidtherapeut bij u in de buurt te vinden. Op deze site kunt u per provincie zoeken naar een huidtherapeut.

Hoe kan ik een afspraak maken, verzetten of annuleren?

U kunt elke werkdag tussen 8.00 en 12.00 een afspraak maken via 0515-411475. Na 12.00 uur krijgt u een antwoordapparaat, u kunt hier uw bericht achterlaten. Het antwoordapparaat wordt dagelijks afgeluisterd.

Een intakegesprek is kosteloos en geheel vrijblijvend. Annuleren van een afspraak graag 48 uur van te voren, dit kan telefonisch via het secretariaat of op de voicemail. Anders zijn wij genoodzaakt om de gereserveerde tijd in rekening te brengen.

Overbeharing

Acne

Camouflage