Camouflage

Hoe moet ik mijn camouflagecrème aanbrengen?

Hieronder wordt stapsgewijs beschreven hoe u het beste de camouflagecrème kunt opbrengen. Tevens wordt uitgelegd hoe de camouflagecrème verwijderd moet worden. Als alles volgens het stappenplan aangebracht wordt zorgt dit voor een mooi resultaat.

Voorbereiding:

Camouflage komt het best tot haar recht op een gladde, schone huid. De huid moet goed gereinigd worden voordat de camouflage aangebracht wordt, hierdoor hecht de camouflage beter. De huid moet goed drooggemaakt worden en eventueel ingesmeerd met een hydraterende crème.

Camouflagecrème aanbrengen:

Neem de voorgeschreven camouflagecrème op een spatel. Wrijf deze uit op de spatel om de crème warmer en zo smeerbaarder te maken. Neem wat crème op een vinger en breng de crème aan, door middel van een draaibeweging met lichte druk. Werk van binnen naar buiten toe. Als het stuk voldoende bedekt is, randen goed uitwerken en vervagen met een sponsje. Breng liever 3x een dun laagje crème aan dan in 1x een dikke laag, dit smeert niet goed uit en er blijft een te dikke plak op de huid liggen.

Fixeren:

Maak van het non-woven gaasje een zakje of envelop, hierin schep de poeder. Rustig deppen op de huid, zoveel dat de camouflage niet meer zichtbaar is, ca. 3 minuten laten intrekken. Daarna het overige poeder verwijderen met een iets vochtig gemaakt watje door middel van lichte drukbewegingen, niet wrijven! Hierna kan er eventueel fixatiespray overheen aangebracht worden.

Verwijderen van de camouflage/reiniging:

Haal de voorgeschreven reinigingscrème uit de pot met de spatel. Daarna op de huid aanbrengen door middel van een draaibeweging, de camouflage lost op. Verwijderen met tissues. Eventueel nog een reinigende lotion gebruiken of wassen met water en zuurreagerende zeep.

Laatste update