Electrische ontharing

Indien u uw beharing als ongewenst ervaart en u heeft te maken met blonde en/of grijze haren kunt u zich laten behandelen met elektrische ontharing volgens de Blend-methode. Tevens kunnen natuurlijk donkere haren hiermee worden behandeld maar indien het gebied zeer veel haren bevat is licht/laser een betere optie.

elektrische-ontharing-voor elektrische-ontharing-na

Wat houdt elektrische ontharing in?

Elektrisch Ontharen is een methode om een haar definitief te verwijderen. Na 3 maanden behandelen behoort u verschil te merken. Het is met name bedoelt voor kleine oppervlakken en is redelijk tijdrovend en inspannend voor zowel de behandelaar als de patiƫnt.

Verwijzing

U junt zowel met als zonder verwijzing van uw (huis)arts bij de huidtherpeut terecht voor elektrische ontharing. Indien u zonder verwijzing komt zal de huidtherapeut een zogenaamde screening uitvoeren om te bepalen of consultatie met een (huis)arts gewenst is alvorens u acnetherapie kan ondergaan. Meestal wordt elektrische ontharing voor een groot gedeelte vanuit de aanvullende verzekering vergoed.

Voor de behandeling

Bij het eerste consult worden tijdens de intake de benodigde gegevens verzameld, en een eerste onderzoek van de huid ingesteld. Aan de hand hiervan wordt een behandelplan gemaakt.

Behandeling

Er wordt gebruik gemaakt van een fijn naaldje, die langs de haar in het haarzakje wordt geschoven. Door het geven van een wisselend stroommoment wordt warmte toegevoegd en ontstaat er loog en wordt de haar met wortel en al verwarmd en daardoor vernietigd. Er zijn meerdere behandelingen nodig.

Na de behandeling

Na de behandeling kan de huid wat rood zijn. Indien u gevoelig bent voor loog voelt u onderhuids een soort van bultjes die na 1-2 dagen weer verdwijnen. Gedurende 24 uur dient u de huid tegen de zon te beschermen met een SPF30 om de 2 uur.

Duur van de behandeling

De behandeling duurt gemiddeld 30 tot 60 minuten. U begint 1x per week en zodra er niet voldoende haartjes meer zijn voor 30 minuten behandelen gaan we naar 1x per 2 weken en zo bouwen we steeds verder af. Afhankelijk van de voorgaande geschiedenis duurt het behandeltraject lang indien er voor lange tijd haartjes zijn getrokken. Ook de hoeveelheid ongewenste haren hebben daar natuurlijk invloed op. In sommige gevallen kan er ook een ziektebeeld aanwezig zijn of medicijn gebruik wat de haargroei stimuleert. Dit zal de huidtherapeut met u tijdens het intake gesprek doornemen.

Voordelen elektrische ontharing versus licht/laser

Alle haarkleuren kunnen worden behandeld en de behandeling is relatief goedkoop. Het is zeer toepasbaar bij kleine gebieden, zoals de bovenlip en de kin. Na de behandeling bent u uw ongewenste haren kwijt totdat zich weer de volgende haar ontwikkeld. Er kunnen 400 haren per cm2 ontstaan! Geduld is een schone zaak. Uiteindelijk zijn er geen ergernissen. Er zijn meerder methoden voor elektrisch ontharen: diathermie, blend, body en flash. Wij werken uitsluitend volgens de Blend-methode (warmte en loog).

Nadelen elektrische ontharing versus licht/laser

In plaats van 1x per 4-6 weken voor licht/laser zult u in het begin 1x per week moeten komen om zodoende de ergernis voor te zijn.