Chemische peeling

Chemische peelings worden voor verschillende doeleinden gebruikt. Puur als boost voor de huid, huidverjonging of om littekentjes en/of oneffenheden in de huid te verminderen.

Wat houdt een chemische peeling in?

Wanneer de kwaliteit van de huid wat minder is of andere oppervlakkige huidproblemen kan een chemische peeling uitkomst bieden. Er zijn verschillende peelings waarbij hun werking oppervlakkig of diep in de huid werkzaam zijn. Het doel van de peeling kan dus variëren van het opfrissen van de huid tot het corrigeren van huidproblemen. Stelregel is wel dat hoe dieper het huidprobleem des te dieper zal de peeling moeten plaatsvinden.

  • Huidaandoeningen die in aanmerking komen voor een lage concentratie zijn: Acne, een vette huid, vervagen beginnende rimpels, huid met grove poriën en littekentjes.
  • Huidaandoeningen die in aanmerking komen voor een hoge concentratie zijn: Ernstige acne en de restlittekens van acne, vervagen van rimpels, littekens en littekens ten gevolge van een brandwond.

Glycolzuurpeeling

Een glycolzuurpeeling is bijvoorbeeld een behandeling met fruitzuren. Het wordt al jaren in de cosmetische industrie toegepast voor een mooiere gezonde en gladde huid. Glycolzuur is de kleinste molecule fruitzuur en dringt daardoor het diepst in de huid. De zuren verslappen de tussencelstof in de hoornlaag (bovenste laag van de huid) die de huidschilfers samen plakken. Het resultaat is, een versnelde afschilfering en een betere doorbloeding van de huid en een versnelde aanmaak van nieuwe cellen. De huid kan meer vocht vast houden en de aanmaak van de elastische en collagene vezels wordt gestimuleerd in het onderhuidse bindweefsel.

3-step ZO Medical peeling

Een peeling met een cocktail aan zuren waarbij de gehele epidermis kan worden verwijderd met vervolgens een hoge dosering retinol om de dermis zo intensief mogelijk te activeren.

Verwijzing

U junt zowel met als zonder verwijzing van uw (huis)arts bij de huidtherpeut terecht voor een chemische peeling. Indien u zonder verwijzing komt zal de huidtherapeut een zogenaamde screening uitvoeren om te bepalen of consultatie met een (huis)arts gewenst is alvorens u een chemische peeling kan ondergaan. Vergoeding vanuit de aanvullende verzekering is in sommige gevallen mogelijk.

Voor de behandeling

Afhankelijk van de ernst van de klacht adviseert de huidtherapeut een behandeling met een hoge of lage concentratie. Dit kan vooraf worden ondersteund met thuisgebruik van fruitzuren in een lage dosering.

Behandeling

De huid wordt gereinigd en voorbereid op de behandeling met speciale producten zodat de peeling goed en egaal de huid in kan dringen. Tijdens het opbrengen voelt u een lichte tinteling tot een intensieve warmte/prikkeling al naar gelang de diepte. Zodra de inwerktijd is verstreken wordt de peeling, indien gewenst, geneutraliseerd en gekalmeerd met huid beschermende crèmes.

Na de behandeling

De huidreactie na de behandeling is volledig afhankelijk van de indring diepte van de peeling en uw huidtype. Bij oppervlakkige peelings kan dit variëren van rood/roze, eventueel met oppervlakkige korstjes en velletjes. Bij middel diepe peelings kan de huid eerst erg droog aanvoelen, daarna strak worden en donkerder verkleuren totdat deze uiteindelijk ook gaat vervellen. De huid kan na de behandeling enkele uren tot dagen gevoelig zijn. Belangrijk is het om na het vervellen 2-4 weken minimaal 2x per dag een SPF30 te gebruiken. Houd er rekening mee dat elke SPF na 2,5 uur is uitgewerkt!

Aanvullende behandelingen

  • Microdermabrasie
  • Dermapen
  • VPL rejuvenation