Camouflagetherapie

Huidaandoeningen en huidreacties kunnen ontsierend zijn, denk aan littekens of vaatjes in het gelaat. De huidtherapeut kan deze met behulp van camouflageproducten minder opvallend maken.

camouflagetherapie-voor camouflagetherapie-na

Wat houdt camouflagetherapie in?

Camouflagetherapie past men toe bij bijvoorbeeld ontsierde littekens, wijnvlekken, couperose, vitiligo of pigmentvlekken. Met camouflage crème wordt op een zo natuurlijk mogelijke manier de aangedane huid zo veel mogelijk onzichtbaar gemaakt en daarna gefixeerd zodat het de gehele dag ”blijft zitten” en niet afgeeft.

Verwijzing

U junt zowel met als zonder verwijzing van uw (huis)arts bij de huidtherpeut terecht voor acnetherapie. Indien u zonder verwijzing komt zal de huidtherapeut een zogenaamde screening uitvoeren om te bepalen of consultatie met een (huis)arts gewenst is alvorens u acnetherapie kan ondergaan. Meestal wordt camouflagetherapie vanuit de aanvullende verzekering vergoed echter geldt dit alleen voor het gelaat en de hals en niet voor de rest van het lichaam.

Voor de behandeling

Voor de behandeling vindt een vrijblijvend en kosteloos intake gesprek plaats met de huidtherapeut om te kijken of camouflagetherapie de meest geschikte behandelmethode is. Soms wordt meteen overgegaan tot de behandeling.

Behandeling

De behandeling bestaat uit het bepalen van de juiste crèmekleur en daarna wordt u aangeleerd zelf de crème aan te brengen. De crèmes kunnen met behulp van fixeerpoeder en/of fixeerspray water en veegvast gemaakt worden. Tevens krijgt u thuisinstructies mee.

Na de behandeling

Nadat u de producten heeft aangeschaft kunt u thuis met de producten gaan werken. Indien er een te groot verschil is tussen de zomer en de winter huidskleur kunt u altijd contact opnemen met de praktijk zodat we de kleur kunnen aanpassen aan uw huidskleur.

Duur van de behandeling

Een camouflagetherapie duurt gemiddeld 30 minuten.

Producten

  • Dermacolor Camouflage Systeem
  • Coloressence Camouflage Systeem
  • Oxygenetics Camouflage systeem