Elektrocoagulatie

Behandelingen

Elektrocoagulatie

Coagulatieapparatuur produceert stroom of laat een gas (vloeibaar stikstof) vrij waarmee oppervlakkige goedaardige huidaandoeningen worden verhit. Hierdoor kunnen deze vernietigd worden en vervolgens door het lichaam worden afgestoten. Het verhitten van het weefsel van de afwijking gebeurt zeer precies waardoor de gezonde huid minimaal met de warmte wordt belast.
Huidaandoeningen die onder andere voor coagulatie in aanmerking komen zijn bindweefselafwijkingen (fibromen, kleine steelwratjes en bindweefselverhevenheden), ouderdomswratten, hyperplasie van talgkliertjes, syringoma en xanthelasma palpebrarum (zichtbare gele/oranje vetophopingen op het boven/onderooglid, ter weerzijden. van de neus.)

De behandeling

Tijdens het eerste consult wordt een passend behandelplan met u opgesteld om de oppervlakkige huidafwijkingen zo effectief mogelijk te behandelen. Afhankelijk van de gekozen apparatuur wordt de huid gereinigd met alcohol en kan deze indien nodig voorbehandeld worden met een verdovende crème. Kort na de behandeling kan de huid warm aanvoelen en gloeien. De huidaandoeningen kunnen grijs-wit tot zwart zijn verkleurd. De huid eromheen kan wat rood en gezwollen zijn ten gevolge van de warmteontwikkeling. Het is belangrijk om de ontstane korstjes goed te laten zitten. Na 5 tot 14 dagen zullen de korstjes eraf vallen. De huid moet daarna gedurende 2-4 weken 2x daags met SPF30 behandeld worden en kan nog wat rood zijn. Dit verdwijnt vanzelf. Een coagulatie behandeling duurt gemiddeld 30 minuten.