Mydon Nd-Yag laser

De Mydon Nd-Yag Laser is een laser die geschikt is voor het behandelen van rode en blauwe vaatjes op de benen. Met name blauwe beenvaten zijn goed te behandelen.

Wat is een laser?

LASER staat voor Light Admission bij Stimulated Emission of Radiation. Het is een apparaat dat licht van een bepaalde kleur en intensiteit met behulp van spiegels en lenzen samenbundelt tot een straal. Als het licht wordt geabsorbeerd in bijvoorbeeld bloed of pigment gaat dat gepaard met omzetting van energie naar warmte.

Voor de behandeling

Uw benen dienen 4-6 weken niet aan de zon of zonnebank te zijn blootgesteld. Eventuele bodylotions dienen op de dag van behandeling te worden verwijderd. U moet een week voor de behandeling stoppen met bloedverdunnende medicijnen (overleg met huisarts). altijd aan uw behandeld huidtherapeut door wanneer er medicijnen worden gebruikt. Sommige medicijnen geven een lichtovergevoeligheid waardoor de behandeling wat pittiger kan uitvallen.

De behandeling

Tijdens de behandeling draagt u een speciale bril om uw ogen te beschermen. Op het te behandelen deel wordt een laagje gel aangebracht. Dit ter koeling van de huid en dat de laser makkelijker over de huid glijd.
De lichtpulsen van de laser (ongeveer 1 per seconde) voelt aan als een elastiekje dat tegen uw huid wordt aangeschoten. De meeste cliƫnten verdragen de behandeling goed.

Na de behandeling

De huid kan tijdelijk rood of blauw verkleuren, dit trekt na verloop van tijd weer weg. Soms ontstaat er ook een tijdelijke zwelling die gemiddeld binnen 2 dagen weer wegtrekt. Er kunnen korstjes ontstaan die u zo lang mogelijk moet laten zitten. Het gestolde bloed in het vaatje wordt uiteindelijk door het lichaam vanzelf opgeruimd maar dit proces kan, afhankelijk van de genezing en grote van het vaatje, enkele maanden duren.

Tot 4 weken na de behandeling dient u sauna's, hele warme baden of douchen te vermijden
Indien gewenst, kunt u 24 uur na de behandeling weer cosmetische producten op het behandelde gebied aanbrengen.
Tot 5 dagen na de behandeling raden we u aan geen grote lichamelijke inspanningen te verrichten, zoals sporten en zwaar tillen.
Voor en na de behandeling mag u 4-6 weken niet in de zon of onder de zonnenbank.
U dient, wanneer u toch in de zon komt, uw huid met een SPF 30 sunblock te beschermen en dient dit om de 2 uur aan te brengen. Er mogen geen zelfbruinende creme's tijdens de behandeling worden gebruikt. Een week voordat de therapie start, tot 5 dagen erna, mag u geen bloedverdunnende medicijnen gebruiken. En last but not least; neem ALTIJD contact met ons op als u ergens aan twijfelt!