Fractionel ResurFX en CO2 laser

De meeste effectieve manier om de huid te verjongen is door de oude huid te verwijderen. Vroeger werd daar de traditionele CO2 laser voor gebruikt met nogal wat nadelen. Inmiddels is er de gefractioneerde ablatieve CO2 laser waarbij de hersteltijd korter is. Daarnaast is er nu ook de ResurFX non-ablatieve laser. Het resultaat is na één behandeling al zichtbaar. Lijntjes vervagen of verdwijnen en de structuur van de huid wordt verbetert. De huid is veel gladder en de poriën kleiner. Tevens
verdwijnen kleine pigmentvlekjes. Deze behandeling wordt door velen gebruikt als preventie tegen huidveroudering.

Naast huidverjonging wordt deze behandeling ook ingezet om (rest-acne) littekens te vervagen.

Wat doet een fractionale CO2 laser?

Deze laser verdamp water in de huid waardoor een klein laagje van de huid af gaat. De laser is gefractioneerd en dat wil zeggen dat het in raster vorm de huid voor 20-50% bewerkt. Door deze vorm te gebruiken blijft er altijd rondom de behandelde huid intacte huid bestaan waardoor de huid sneller hersteld. De laser schiet met zeer fijne laserbundels minuscule gaatjes in de huid. Tijdens het genezingsproces worden zowel de opperhuid als het bindweefsel in de lederhuid vernieuwd door collageen en elastine aan te maken. De huid krijgt daardoor een egalere uitstraling. Meest optimale moment van de huidverbetering is na 6 mnd. 2-3 behandelingen geven het mooiste resultaat.

De fractional laser kan worden ingezet bij:

  • Grove poriën
  • Huidverbetering
  • Littekens (zoals rest-acne littekens) of na een reconstructie in het gelaat)
  • Lichte pigmentproblematiek
  • Rimpelbehandeling

De ResurFX van Lumenis is een non-ablatieve Erbium Glass laser die de huidkolommetjes niet verdampt maar verwarmd waardoor ze na verloop van tijd ook afsterven en door de huid worden afgestoten. Deze laser geeft echter niet de intense verveling die een CO2 laser geeft, alleen roodheid en een lichte zwelling. Deze nieuwste laser geeft onze voorkeur omdat de bijwerkingen beduidend minder zijn.

Verwijzing

Voor cosmetische doeleinden hoeft u geen verwijzing te hebben en wordt de behandeling niet vergoed. In sommige gevallen, indien er bijvoorbeeld rest acne littekens zijn kan, afhankelijk van uw aanvullende verzekering, een coulance worden aangevraagd.

Voor de behandeling

Bij het eerste consult worden tijdens een intake de benodigde gegevens verzameld en een eerste onderzoek van de huid ingesteld met de VisioFace camera. Aan de hand hiervan wordt een behandelplan gemaakt.

Behandeling

De behandeling duurt, afhankelijk van het te behandelen oppervlak, voor het gehele gezicht 50 minuten. Er zou een verdovende crème vooraf kunnen worden aangebracht maar wij adviseren een ibuprofen 600. Er zijn ook cliënten die helemaal geen pijndemping nodig hebben. Dit kunt u met uw huidtherapeut bespreken nadat er een proefvlak is gezet aan de binnenkant van uw pols.

Na de behandeling

Na de behandeling kunt u meteen naar huis. De huid zal zo’n 2-3 uur branderig aanvoelen (vergelijkbaar met een zonnebrand). De huid is wat rood en kan wat gezwollen zijn. In het behandelde deel kan wat vocht uit de huid lopen wat als een korstje opdroogt waardoor de huid onregelmatig gaat aanvoelen. De korstjes en de oude huid zullen in 4-6 dagen door de gezonde huid worden afgestoten. De roodheid houdt 3-14 dagen aan, afhankelijk van de diepte. U krijgt een speciale zalf mee voor de eerste 3 dagen waarvan de eerste 48 uur het belangrijkste zijn en u zeer hygiënisch met uw huid om moet gaan. Zes weken na de behandeling geen zonlicht, geen zonnebank of zelf bruinende crème. Indien u dit niet in acht neemt kunnen pigmentverschuivingen ontstaan. Wij raden een zonnebrandcrème SPF 30 aan. Bij geen direct zonlicht 2x daags en bij veel zonlicht om de 3 uur. Elke ochtend en avond met een milde cleanser wassen. U mag tot 3 dagen na de behandeling geen make-up gebruiken tenzij op minerale basis zoals Coloressence, die mag meteen na de behandeling worden aangebracht.

Resultaat

Nadat de velletjes zijn verdwenen ziet uw huid er blakend en strak uit, houd er rekening mee dat daarna de oorspronkelijke lijnen in uw gezicht wel weer gedeeltelijk terugkomen. U heeft dan even het gevoel alsof het voor niets is geweest maar schijn bedriegt, er is wel degelijk iets veranderd. Na 3-6 maanden ziet u pas het optimale resultaat. Kleine rimpeltjes zijn verdwenen en grove rimpels zijn wat meer vervaagd. Afhankelijk van de mate van veroudering en de diepte/ernst van de littekens zijn er meerdere behandelingen nodig. Gemiddeld 2-5 behandelingen. Bij een ‘lichte behandeling’ kunt u na 6 weken een vervolgbehandeling doen. Bij een intensieve behandeling dienen er 2-3 maanden tussen te zitten.

Combinatie met een fractional laserbehandeling voor een zo’n optimaal mogelijk resultaat:

  • Nu-Derm by dr. Z. Obagi
  • ZO Medical by dr. Z. Obagi