Dermapen

Behandeling met de Dermapen is een effectieve manier om huidverbetering te bewerkstellingen, waarbij de huid in de diepte vernieuwd en verfraaid wordt, zonder de epidermis (bovenste huidlaag) te beschadigingen. Hiervoor maken wij gebruik van de allernieuwste techniek: de Dermapen.

Wat houdt een behandeling met de Dermapen in?

De Dermapen is geavanceerder dan de MTS-roller. U heeft namelijk minder hersteltijd nodig, de behandeling is comfortabeler/minder pijnlijk door de lichte trilling/vibratie en er kan met de Dermapen nauwkeuriger gewerkt worden. Tevens kunnen we tijdens 1 behandeling op verschillende dieptes in de huid werken. Hierdoor kan de behandeling door de huidtherapeute precies worden afgestemd op uw klacht(en). De Dermapen maakt gebruik van hele kleine naaldjes, die vibrerend hele kleine prikjes in de huid geeft. Er worden kleine kanaaltjes verticaal oppervlakkig in de huid gemaakt. Deze minuscule kanaaltjes zijn niet zichtbaar voor het blote oog, maar ‘verwonden’ precies genoeg om de huid op een natuurlijke manier te activeren. Door deze prikkeling maken we gebruik van het natuurlijke herstelproces, die diep in de huid op gang komt. Door de prikkeling in het
bindweefsel komen groei- en helende factoren vrij, die zorgen voor de aanmaak van collageen en elastine (bindweefsel).

Collageen en elastine zorgen voor de stevigheid en elasticiteit van de huid, waardoor de huid steviger en gladder wordt. Littekens en rimpels verminderen en hyperpigmentaties vervagen door huidvernieuwing. Door deze factoren zal huidverjonging plaatsvinden.

Verwijzing

U kunt zowel met als zonder verwijzing van uw (huis)arts bij de huidtherpeut terecht voor deze behandeling. Indien u zonder verwijzing komt zal de huidtherapeut een zogenaamde screening uitvoeren om te bepalen of consultatie met een (huis)arts gewenst is alvorens u de behandeling kan ondergaan.

Voor de behandeling

Bij het eerste consult worden tijdens een intake de benodigde gegevens verzameld, en een eerste onderzoek van de huid ingesteld met behulp van de MC1000 huidanalyse en wordt er een gezichtsfoto gemaakt met de VisioFace. Aan de hand hiervan wordt een behandelplan gemaakt. U kunt kiezen voor het smeren van een verdovende crème (emlacrème) 60 min voor de behandeling maar in de praktijk blijkt dat de meeste cliënten dit niet nodig vinden.

De behandeling

Nadat de huid is gereinigd wordt er een gel of serum op de huid aangebracht. De Dermapen wordt in ronddraaiende bewegingen over de huid gesleept en tegelijkertijd pulseert de pen de naaldjes gecontroleerd in de huid.

Na de behandeling

Afhankelijk van de diepte kunnen er puntbloedinkjes ontstaan die na afloop van de behandeling niet meer zichtbaar zijn of een paar kleine korstjes geven die na een paar dagen vanzelf zullen verdwijnen. Na de behandeling is de huid rood en gevoelig. Tevens kan er wat zwelling ontstaan. De roodheid verminderd na een aantal uren maar het kan zijn dat de huid 1-2 dagen na de behandeling toch nog wat roder is dan normaal en dat het nog wat gezwollen is. Eventueel kan deze ook nog wat vervellen. Indien de roodheid als storend ervaren wordt kan er na de behandeling Lycogel of Coloressence worden aangebracht. Dit is een camouflageproduct en draagt bij aan het genezingsproces van de huid en heeft een SPF 30 wat de huid beschermt tegen de zon. De SPF 30 zult u gedurende 2-4 weken 2-3x daags moeten gebruiken.

Duur

De duur van de behandeling is afhankelijk van het te behandelen oppervlak. Er wordt ongeveer 30-45 minuten behandeld. Hoe meer behandelingen u ondergaat, hoe sneller u het gewenste resultaat bereikt. De behandelingen kunnen het beste in kuurverband; 4-6 behandelingen met een tussenpoos van 4-6 weken. Tussen deze behandelingen zou u nog voor de microdermabrasie of voor de Blue Radiance (Glycolzuurpeeling) kunnen komen om het huid vernieuwingsproces te versnellen.