CryoPen behandeling

Cryotherapie is het bevriezen van ongewenste weefsels met vloeibaar stikstof. Met de cryopen kan dit tot op de millimeter nauwkeurig, het weefsel sterft af en wordt vervangen door gezond weefsel.

Voor de Cryopen behandeling

Het is belangrijk dat u een week voor de behandeling niet harst in het te behandelen gebied. Elektrisch epileren of laser/ IPL behandelingen in het te behandelen gebied zijn ook niet toegestaan. tevens is het belangrijk de huid zoveel mogelijk te beschermen tegen blootstelling aan (kunstmatig) zonlicht.

De CryoPen behandeling

De huidtherapeut zal het behandelgebied doorgaans 2 keer bevriezen met de CryoPen om alle cellen goed te kunnen behandelen. Sommige cellen worden na de 1ste keer namelijk beschermd door een groeiende ijsmassa. De behandeling duurt niet langer dan enkele seconden. Na een paar seconden kunt u een stekend gevoel ervaren. Tijdens de behandeling dient u goed aan te geven wanneer u pijn voelt. Dit is tevens van belang voor de behandelaar om de dieptewerking te bepalen.

Na de CryoPen behandeling

Na de behandeling met de CryoPen wordt het behandelgebied direct rood. In de dagen na de behandeling wordt het behandelgebied donkerrood tot zwart. Er kan een korst ontstaan en onderhuids wordt er nieuwe huid aangemaakt. belangrijk is niet aan de korstjes te krabben om littekenvorming en pigmentvlekken te voorkomen. na circa 1 tot 2 weken valt de korst er vanzelf af. na de behandeling is de huid extra gevoelig voor de zon. Bescherm daarom tot 6 weken na de laatste behandeling de huid dagelijks met een zonnebrandcrème met minimaal SPF factor 30.

Resultaat van de CryoPen behandelingen

Na 1 behandeling zult u doorgaans al resultaat zien. Voor een optimaal resultaat moet de behandeling soms herhaald worden.

Mogelijke risico's en complicaties van een cryopen behandeling

Na een Cryopen behandeling kan er roodheid, zwelling en korstvorming ontstaan. Indien deze huidreacties ontstaan hetgeen volkomen normaal is, trekken ze vanzelf weg na circa 1 tot 2 weken. Belangrijk is niet aan de korstjes te krabben om littekenvorming en pigmentvlekken te voorkomen. Mogelijke bijwerkingen van een CryoPen behandeling, zijn het ontstaan van kleine rode puntjes, lichte of donkere pigmentvlekken, gevoeligheden bij aanraken en het ontstaan van blaartjes. Indien één van deze bijwerkingen bij u optreedt, dient u altijd contact met ons op te nemen.